Acupunctuur Zwanger Worden

Published Jan 21, 21
6 min read

Acupunctuur Overgang

De helft van de in totaal 160 deelnemende vrouwen kreeg de extra behandeling, die het aantal zwangerschappen sterk deed vergroten. De groep die met acupunctuur werd behandeld kreeg 25 minuten voor het terugplaatsen de naalden in de maag- en de dikke-darm-meridiaan, alsook in de oormeridianen, om daarmee de bloedstroom te bevorderen en energie naar de baarmoeder te geleiden, terwijl tegelijk een rustgevend effect en een stabilisering van het endocriene systeem werd bereikt.

AcupuncturistAcupunctuur Zwangerschap

In beide groepen waren de vrouwen gemiddeld 32 jaar oud en hadden daarvoor al 2 IVF-behandelingen ondergaan. Van de vrouwen zonder acupunctuur resulteerde de behandeling bij 21 vrouwen (26,3%) in een zwangerschap, bij de vrouwen die wel met acupunctuur behandeld werden werd 42,5% zwanger. Het onderzoek wordt gepubliceerd in Fertility and Sterility van deze maand.

Menstruatieklachten

Paulus zouden de gekozen prikpunten baarmoedercontracties die normaal optreden tijdens het implanteren van het embryo tegengaan, waardoor de kans op succes groter wordt. Lees meer op Fertility and Sterility, of BBCNews (bevalling opwekken 37 weken). Er werden 2 groepen vrouwen vergeleken die IVF of ICSI behandeling ondergingen. Groep I kreeg acupunctuur behandeling volgens de principes van traditionele Chinese geneeskunde - acupunctuur overgang.

De behandelingen vonden plaats op de dag van plaatsing van het embryo en 3 dagen daarna. In groep I werd 33. 8 % zwanger en 28. 4% zijn bevallen In groep II werd 15,8% zwanger en 13. acupunctuur overgang. 8% zijn bevallen. Download hier het volledige onderzoek uit Fertility and Sterility.

Acupunctuur Zwangerschap

Vrouwengeneeskunde: Acupunctuur, Kruiden, Visualisatie en Massage

Kaap Hoorndreef 66, 3563 AW Utrecht, Nederland
+31653195292
Chinese Geneeskunde

The latest University of Adelaide trial contributes to a small but growing body of research that suggests acupuncture may help with improving pregnancy outcomes for people undergoing IVF treatment. Lees meer op de website van de universiteit van Adelaide, Australia, download het onderzoek of zoek meer onderzoeken naar acupunctuur en vruchtbaarheid.

Onze praktijk wordt veel bezocht door vrouwen �n mannen die de kans van slagen willen vergroten. Het Duits wetenschappelijk onderzoek uit 2002 laat een duidelijke verhoging zien van deze kans aan de kant van de vrouw. Een ander onderzoek laat een verhoging van de kwaliteit van het sperma en een verhoging van de fertilisatie percentage zien (acupunctuur voor vrouwen).

Bevalling Opwekken

Bij de vrouw wordt gekeken naar de menstruatiecyclus, de ovulatie en onder andere de dikte van het endometrium (baarmoederwand). Vaak spelen emotionele spanningen ook een grote rol. Bij de man kan de kwaliteit, kwantiteit en de bewegelijkheid van het sperma verbeterd worden. Het is verstandig om bij IVF, ICSI of IUI al een aantal maanden van te voren een afspraak te maken.

In het HeelHuus staat het elke dag voorop om de beste persoonlijke en op maat gemaakte zorg te bieden. De basis daarvoor zijn zowel de westerse als oosterse wetenschappelijke inzichten. Volgens André Visch van het HeelHuus ontbreekt juist deze wetenschappelijke grondslag grotendeels bij het dringende advies vanuit de overheid voor het dragen van niet-medische mondkapjes […] - vrouwengeneeskunde.

Overgangsklachten

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam geplaatst. De methode bestaat al meer dan 3500 jaar en is nauw verbonden is met Chinese filosofie. Sinds de bronstijd worden metalen naalden gebruikt. Voor die tijd gebruikte men naalden van steen.

Een laagfrequente wisselstroom kan eventueel op de naalden aangebracht worden om een grotere stimulatie te geven. In de traditionele acupunctuur wordt meestal een combinatie van punten gebruikt. Traditionele Chinese geneeskunde is gebaseerd op (onder meer) de volgende uitgangspunten: * Vitale lichaamsenergie (chi of qi) circuleert door 14 kanalen, meridianen genoemd, die vertakkingen hebben naar alle organen en lichaamsfuncties.* Ziekte wordt toegeschreven aan een uit het evenwicht zijn, of storing van, chi - bevalling zet niet door.

Acupunctuur

AcupuncturistMenstruatieklachten

Er bestaat een grote variatie aan klachten die je als vrouw kunt ervaren tijdens de menstruatie. Om maar een paar voorbeelden te noemen: pijn vlak voor en in het begin van de menstruatie pijn aan het einde of na de menstruatie opgeblazen gevoel stress gerelateerde klachten, stemmingswisselingen hoofdpijn en misselijkheid krampende pijn met een koud gevoel losse ontlasting een vol en zwaar gevoel vermoeidheid rugpijn, duizelinheid etc. Chinese geneeskunde.

Een beetje opgeblazen gevoel aan het begin van de menstruatie is normaal. Zijn er echter klachten dan bestaat de mogelijkheid dit te behandelen met Tuina massage (spreek uit: twiena). Dit is een onderdeel van de Chinese geneeskunde en bestaat uit Acupunctuur, Kruiden en Tuina massage (acupunctuur). Onze gediplomeerde en erkende acupuncturist, Mariken van den Brink, nodigt je uit om langs te komen bij menstruatie problemen.

Menstruatieklachten

Mailen kan ook naar mariken@gezondheidscentrumrijswijk. nl “Blijf niet lopen met klachten…. Tuina massage biedt ook verlichting bij tal van andere klachten” .

Grote kans van niet. Het is een term uit de Taoïstische traditie, een van de belangrijke peilers van de Chinese geneeskunde. ´Bu´ betekent voeden, ´Ming´ is bestemming, niet zomaar een bestemming, maar jouw unieke bestemming. Bu Ming betekent dus ´het voeden van je bestemming´. Het gaat over wie je in wezen bent, over het pad […].

Menstruatie

Acupunctuur ZwangerAcupunctuur Utrecht

Problemen met de vrouwelijke cyclus, zoals ofen zijn bij uitstek geschikt voor behandeling met acupunctuur en/of Chinese kruiden. De eb en vloed beweging van de cyclus kan namelijk heel mooi vertaald worden naar de yin en yang terminologie van de Chinese geneeskunde: De eerste helft van de cyclus is de vochtige en koele yin fase: de fase van opbouw en groei, het baarmoederslijmvlies wordt gevormd en het ei blaasje gaat groeien.Het yang trekt zich weer terug, en onder invloed van het opkomende yin begint het verhaal van voren af aan, met nieuwe mogelijkheden en kansen…… Waar volgens de westerse gynaecologie de cyclus onder invloed staat van de hormonen oestrogeen en progesteron, en cyclusstoornissen voornamelijk via hormonale weg worden behandeld (toediening van hormoonpreparaten), houdt de Chinese gynaecologie zich bezig met subtiele verschuivingen in het evenwicht tussen yin en yang, vocht en droogte, koude en warmte, zachtheid en hardheid, rust en dynamiek, loslaten en vasthouden, leegte en volheid.

Vruchtbaarheid

Elke maand komt deze last weer terug. Misschien voelt u zich een groot deel van uw cyclus lamlendig, moe, en prikkelbaar. Neemt u gerust eens contact op om te bekijken of acupunctuur en/of Chinese kruiden uw klachten kunnen verzachten en uw cyclus een soepeler verloop kunnen geven. Door het prikken van bepaalde acupunctuurpunten en het innemen van diverse Chinese kruiden kan ingespeeld worden op subtiele verschuivingen in het evenwicht, en kan een nieuwe balans bereikt worden met een beter gereguleerde menstruatiecyclusWaardoor uw hele lichamelijke en psychische functioneren harmonieuzer en meer in evenwicht zal zijn.

Bij jonge meisjes in de puberteit kan de menstruatie juist in de eerste jaren veel overlast geven (acupunctuur overgang). Een onregelmatige cyclus, een pijnlijke menstruatie, of hevig bloedverlies. Allemaal erg vervelend, zeker voor opgroeiende meiden die wel iets anders aan hun hoofd hebben! Pijnstillers kunnen natuurlijk de scherpe randjes van de pijn halen, en het slikken van de pil kan helpen om hevig bloedverlies in te dammen en de cyclus te reguleren.

Acupunctuur Vruchtbaarheid

Juist jonge mensen zijn vaak erg ontvankelijk voor de werking van acupunctuur! U kunt hier klikken voor een menstruatiescorekaart, waarin u de heftigheid van uw menstruatie intekent, en zo een meer objectieve maat krijgt van de hoeveelheid bloedverlies. Een prachtig document over allerlei aspecten van de vrouwelijke cyclus is de film ‘Waterchildren’ van Aliona van der Horst.

Navigation

Home

Latest Posts

Voordelige Magnesium Citrate

Published Feb 19, 21
7 min read

Acupunctuur Zwanger Worden

Published Jan 21, 21
6 min read